(Her)bekijk deze webinar

Tijd voor de eiwittransitie!

In dit webinar gaan we dieper in op wat de eiwittransitie precies is en waarom die shift naar een meer plantaardig voedselpatroon zo belangrijk is. We zoomen in op de belangrijkste uitdagingen die ons voedselsysteem kenmerkt, en hebben hierbij bijzondere aandacht voor de Vlaamse situatie. Zorgt een dalende vleesconsumptie voor een dalende productie in Vlaanderen? Kan een circulair voedingssysteem een antwoord bieden? We exploreren oplossingsrichtingen en leggen de link tussen ons voedselsysteem en diverse andere uitdagingen die onze samenleving kenmerkt.

Heleen De Smet, beleidsmedewerker Voeding en Landbouw  bij de Bond Beter Leefmilieu geeft deze webinar. Heleen is gepassioneerd door wat er op uw bord ligt, maar ook door de vraag hoe we onze voeding weer in balans krijgen met het leefmilieu. Zo trekt ze aan de kar van de eiwittransitie, richting meer plantaardig voedsel en pleit ze voor duurzame productieprocessen in de landbouw.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de website van de Bond Beter Leefmilieu vind je verschillende artikels van Heleen; interessant om je voor te bereiden.

Webinar met Heleen De Smet op maandag 15 november: wachtkamer vanaf 10.45, start om 11u tot 12 u.
Hier inschrijven
Als je inschrijft krijg je ten laatste op 14 november de link. Deze webinar is gratis en staat open voor iedereen. Verwittig je netwerk.
Je vind de webinar van Heleen op het YouTubekanaal van de Grootouders voor het klimaat. Op dat kanaal staan ook de anderewebinars van GvK en nog andere films i.v.m. klimaat van GvK en anderen. Interessant om eens in te snuisteren…

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .