Wanneer

17/01/2022    
11:00 - 12:00

Evenement type

(Her)bekijk deze webinar

In 2029 zullen er geen fossiel aangedreven voertuigen meer kunnen ingeschreven worden. In Antwerpen is de binnenstad uitgeroepen tot een “low emission zone”: oude vervuilende fossiele zuipschuiten komen ‘t stad niet meer in! Het fiscaal voordelig regime van de bedrijfswagens blijft behouden voor elektrische wagens.
Maar hoe gaan senioren, werkzoekenden, gehandicapten en menig andere bevolkingsgroep die van een karig inkomen moeten rondkomen zich een nieuwe elektrische wagen aanschaffen? Inruilen? Moeilijk, als hun oude kar slechts de waarde van oud ijzer heeft! Zelfs de recente fossiele wagens verliezen op de tweedehandsmarkt een groot deel van hun waarde.
En onderschat ook de ecologische impact niet. De productie van een nieuwe wagen kost enorm veel energie, grondstoffen en water.

Om sociale én ecologische redenen pleit ingenieur Marc Peetermans voor de ombouw van fossiele wagens. Dan moet je alleen de motor, uitlaat, remmen en brandstoftank vervangen. Slechts 20% van de onderdelen dus. Je behoudt 80 % van de fossiele auto en bespaart dus veel op maakenergie, grondstoffen en water.
Waar die ombouw niet op bespaart is op jobs. Een kans voor veel garagisten die met elektrische auto’s veel minder werk zullen hebben.
In Frankrijk en Duitsland kan zo’n ombouw. Bij ons stelt dit heel wat problemen. Die zal Marc uit de doeken doen. Marc hoopt ook via zijn webinar medestanders te vinden om dit sociaal-ecologische project verder uit te werken.

Marc geeft zijn webinar op maandag 17 januari: wachtkamer vanaf 10.45, start om 11u tot 12 u.
Hier inschrijven
Als je inschrijft krijg je ten laatste op 16 januari de link. Deze webinar is gratis en staat open voor iedereen. Verwittig je netwerk.
Marc Peetermans is gepensioneerd burgerlijk elektrotechnisch ingenieur. Voor Bell Telephone, Alcatel, CEM en tenslotte KBC heeft hij heel wat telecommunicatieprojecten uitgewerkt. Hij is technische webmaster o.a. van de Grootouders.
Hij legt zich ook toe op systemen om de opslag van hernieuwbare energie te beheren. De handige ingenieur ontwikkelde zelf een prototype voor het beheer van zijn zonnebatterij. Dat zie je op deze foto.

 

 

5 Antwoorden

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .