Picknick van de Grootouders


Picknick van de Grootouders


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
05/07/2019 @ 12:00 - 16:00

Locatie
Boeienweide

Categorieën Geen Categorieën


20 weken achter elkaar steunden de Grootouders voor het Klimaat de Spijbelaars. De eerste keer met tien, later soms met vele tientallen. En ook op de andere klimaatmarsen droegen we onze hesjes en spandoeken. We gingen op verschillende markten met mensen in gesprek over het klimaat. We ontwikkelden een presentatie die we al een aantal keren hebben getoond en besproken. We werden actief op Facebook en ontwikkelden een mooie website… We willen onze inzet voor een leefbare toekomst voor de kleinkinderen op vrijdag 5 juli afsluiten met een ‘GRO-OTE GvK picknick’ en een gezellig babbelmoment van 12 tot 16 u.
Als picknickplaats vonden we de ‘Boeienweide’ aan het Frederik van Eedenplein op de Antwerpse Linkeroever een geschikte plek. Er is veel gras, rondom veel bomen, een 5 tal zitbanken, een speeltuig in de vorm van een scheepswrak, andere speeltuigen op een mooie wandeling langsheen de Schelde, een mooi uitzicht op de rede van Antwerpen, een speciaal monument (welk? Kan je ter plaatse opsporen). De weide ligt op 50m van het ingangsgebouw van de Voetgangerstunnel.
Wat breng je mee? Zoals een échte picknick betaamt: eigen voedsel en drank, mogelijk een klapstoeltje en/of plaid.
Er zullen ook fruitsappen wijnen van de wereldwinkel aanwezig zijn.
Een gitaar of accordeon om samen te zingen is uiteraard welkom! Klankversterking is niet toegelaten.

Een van onze ambassadeurs, Jan Stel, geeft een korte speech over “De oceanen en de klimaatverstoring”.

Deze professor emeritus studeerde geologie en paleontologie aan de universiteiten van Groningen en Leiden. Hij was betrokken bij de ontwikkeling van het oceanografisch onderzoek in Nederland en Europa. Hij werkte voor verschillende internationale instellingen zoals Unesco en de EU. Nadien kunnen andere grootouders gebruik maken van de speakerscorner.

Uw gastvrouw is Elka Joris die naar Nederlands voorbeeld de idee van Grootouders voor het Klimaat lanceerde en op de Antwerpse Linkeroever woont.  Heb je een vraag of suggestie: elkajoris@gmail.com +32 494 16 94 74

Bereikbaarheid: er is een metro-halte van De Lijn aan het Frederik van Eedenplein zelf op 100m van de picknickplaats.
2 mogelijkheden:
1-De trein tot Antwerpen-Centraal. Daar vind je beneden in de metro (halte Diamant) trams 9 en 15 richting Linkeroever tot metro-halte Frederik van Eeden.
2-Met de auto:
-Je kàn via de Blancefloerlaan tot aan de Boeienweide rijden en op zoek gaan naar een parkeerplaats langsheen de rijbaan. Maar Linkeroever behoort tot het district Antwerpen en is dus een Lage Emissie Zone én duur parkeren!! Materiaal afzetten kan wél.
-Je kan rijden naar de grote parkings Zwijndrecht of Melsele (te bereiken via Kennedy-tunnel) en daar tram 3 nemen tot metro-halte Frederik van Eeden.
-Kom je van de richting Brasschaat: aan de Carrefour op de grens met Merksem is een grote parking aan het eindpunt van tram 3. Die vertrekt daar richting Linkeroever!

Opgelet: we vragen om in te schrijven. Zo hebben we een zicht op het aantal deelnemers.
En vermits picknicken in openlucht gebeurt, kan slecht weer ons noodzaken de picknick af te melden. We kunnen je dan verwittigen.

Ook goed om weten: in de onmiddellijke omgeving zijn enkele café-restaurants waar je de typische ‘mosselen op St-Anneke’ kan gaan smullen.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Eén antwoord

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .