Wanneer

30/03/2021    
19:30 - 20:30

Evenement type

Theologisch webinar (in het Engels) op 30 maart 2021

Spreker: Prof. Dr. Peter Scott

Organisatie UCSIA

De theologische lezing bij UCSIA wordt dit voorjaar gegeven door professor Peter Scott, Samuel Ferguson Professor of Applied Theology en directeur van het Lincoln Theological Institute aan de Universiteit van Manchester. Zijn onderzoek bevindt zich op het snijvlak van politieke en ecologische theologie. Zijn meest recente publicatie is A Theology of Postnatural Right (2019).

In zijn lezing, getiteld ‘Planetary Theology and Climate Change’, zal professor Scott putten uit de populaire cultuur (de BBC-natuurreeks ‘A Perfect Planet’) en uit de planetaire en politieke theologie om stil te staan bij de rol van ‘de mens’, ‘de overheid’ en ‘het politieke’ binnen de context van klimaatverandering.

In zijn lezing zal onder andere de vraag naar het moreel antropocentrisme aan bod komen: is het nog geoorloofd om de ethische overwegingen hoofdzakelijk tot de mens te beperken, gegeven de planetaire context en de bijhorende moeilijkheden? Verder zal hij in zijn analyse van ‘de overheid’ en ‘het politieke’ met betrekking tot het schaalprobleem en de taak van ‘de overheid’ bij klimaatverandering, gebruikmaken van de discussie rond de ‘mandaten’ in het werk van Dietrich Bonhoeffer.

    Meer weten?    

 

Praktisch

  • Webinar in het Engels.
  • Dit is een online event via Zoom. Je ontvangt de dag van de lezing een link per e-mail. Wanneer je op de link klikt, verschijnt er een pop-up om Zoom te downloaden en te installeren. Daarna kom je terecht in de virtuele ruimte. Meer info…
  • Deelname is gratis, maar vergeet niet om vooraf in schrijven.
    Schrijf je nu in!    

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .