Plastic kermis - Plastic Fair

Wanneer

15/03/2020    
10:00 - 18:00

Evenement type

Plastickeuteljacht, georganiseerd door Antwerpen Schaliegasvrij en 9 andere organisaties, onder wie de Grootouders voor het Klimaat.

Meer weten over plastics in milieu en voedselketen, over schaliegas en over dit evenement? Bekijk

Meer op Antwerpen Schaliegasvrij en via Facebook.

Antwerpen Schaliegasvrij gaat alleszins een stapje verder dan Fidra, de internationale NGO achter de Great Nurdle Hunt en wenst via burgerwetenschap bij te dragen aan het in kaart brengen van de plastic pelletsvervuiling in het estuarium via een methode die nuttige info oplevert voor researchers & universiteiten. Hier meer info over de vorige nurdle hunt en de werkwijze.

Op 15 maart zullen we van 10u tot 18u mensen aanmoedigen om de haven in te trekken om keutels in kaart te brengen.

Naast de keuteljacht zal er ook heel veel zij-activiteiten zijn. Er zal een theatrale attractie zijn, er zullen van alle kermiskraampjes zijn in het thema plastic, er vertrekt een boot voor een rondtocht in de haven (13u) en nog veel meer.

We willen met deze dag op een leuke, kindvriendelijke manier aan burgerwetenschap doen. Een perfecte dag voor grootouders met, kinderen en kleinkinderen!

Meer weten over de impact van gas- en frackingpraktijken op het milieu? Lees dan dit artikel van econoom Geert Noels in De Tijd.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .