Wanneer

27/09/2022    
20:15 - 21:45

Evenement type

GVK Kempen mobiliseert haar leden  om het theaterstuk ‘De zaak Shell’  bij te wonen.

Wie : De Nwe Tijd & Frascati Producties / Anoek Nuyens & Rebekka de Wit

Wanneer : dinsdag 27 september 22 van 20u15 tot 21u35

Waar :  CC De Warande, zaal KUUB in Turnhout

prijs : 17 € ipv 19 € bij (verplichte) inschrijving via dit googleformulier  https://forms.gle/fNy1fkLQBTTgiGAV6

inhoud : Theatermakers Anoek Nuyens en Rebekka de Wit volgen het klimaatdebat al jarenlang op de voet. Ze bezochten aandeelhoudersvergaderingen van multinationals, lazen speeches en interviews van Shell, ploegden akkoorden en beleidsnota’s van overheden door en noteerden stelselmatig de opmerkingen van hun ooms zodra er tijdens het kerstdiner over klimaatverandering gesproken werd.

Welke beelden, argumenten en retoriek zorgen ervoor dat er zo weinig schot zit in het oplossen van het klimaatprobleem? In ‘De zaak Shell’ komen de belangrijkste stemmen uit het klimaatdebat samen. Aanleiding is de rechtszaak die de NGO Milieudefensie aanspande tegen Shell. Inzet van de zaak: Shell dwingen hun bedrijfsvoering radicaal te veranderen. Het verweer van Shell? Niet wij, maar de consument moet veranderen. Heeft Shell een punt? Is de consument echt vrij? Of moet de overheid toch meer doen? In het theaterstuk ‘De zaak Shell’ zien we hoe geraffineerd iedereen in het debat zijn verantwoordelijkheid doorschuift naar een andere partij en welke gevolgen dat heeft.

meer info op :  https://www.warande.be/programma/5986/De_Nwe_Tijd_Frascati_Producties_Anoek_Nuyens_Rebekka_de_Wit/De_zaak_Shell

———

 

 

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .