Wanneer

08/10/2021    
10:00 - 12:00

Evenement type

Vrijdagochtend 8 oktober rijden een 25-tal fietsers van Climate Express door Sint-Martens-Latem om de urgentie van een stevig klimaatbeleid in de verf te zetten. Het is de derde etappe van Ride the Tide, de actie waarmee de klimaatfietsers langs de overstromingslijn fietsen die, bij ongewijzigd beleid, in 2100 door Vlaanderen zal lopen, ook door de Leiegemeente Sint-Martens-Latem. Grootouders voor het Klimaat, actiegroep RegioGent, nam het initiatief  om samen met 11.11.11, de seniorenraad en de milieuraad, alle scholen aan te spreken en ook het gemeentebestuur te vragen om medewerking. Hun reactie was unaniem, snel en enthousiast. Deurle en Latem, de twee dorpen die samen Sint-Martens-Latem vormen, willen in 2100 niet aan de vloedlijn liggen.

Aan de vijf scholen van Deurle en Latem zullen de leerlingen de fietsers aan de schoolpoort toejuichen bij hun passage, vrijdagochtend tussen 10:15 en 10:30 uur. Rond 10:35 houden de fietsers even halt aan het gemeentehuis. Daar zullen de verenigingen en de burgemeester hen tijdens een korte halte veel succes wensen.

Iedereen is tussen 10.15 en 11.00 uur welkom voor het gemeentehuis: Dorp 1, 9830 Sint-Martens-Latem

Praktisch. De klimaatfietsers worden op vrijdag 8 oktober rond 10.10 uur toegejuicht aan de Sint-Jozefschool in Deurle, en vervolgens aan de gemeenteschool van Deurle, de gemeenteschool van Latem en de school Sancta-Maria. Rond 10.30 uur komen ze aan bij het gemeentehuis, waar de burgemeester en de leerlingen van basisschool Simonnet klaar zullen staan. Daar is er ook een pers- en fotomoment. Rond 10.50 zetten de klimaatfietsers weer aan. Meer details in de agenda van onze kern.

 

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .