Scholieren studeren, grootouders manifesteren


Scholieren studeren, grootouders manifesteren


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
20/06/2019 @ 14:00 - 16:00

Locatie
Standbeeld Brialmont

Categorieën Geen Categorieën


Op donderdag 20 juni leggen de federale parlementsleden de eed af. Ze zijn verkozen voor vijf jaar. Dat worden cruciale jaren voor het klimaat. De wetenschappers zeggen dat we in die en de volgend periode de uitstoot van broeikasgassen moeten halveren om klimaatchaos te voorkomen. Omdat de toekomst van onze kleinkinderen in het geding is willen we de parlementsleden een krachtig signaal geven. Om de uitstoot te halveren is een ambitieus en vooral ook rechtvaardig klimaatbeleid nodig.

Omdat de spijbelaars nu met de neus boven de boeken zitten, nemen de grootouders het over. Doen we echt een extra inspanning? We mogen ons wat ouder maken met wandelstokken, krukken en dergelijke… We krijgen ook een ouder iemand op bezoek. Maar wie, dat verklappen we niet. We trekken onze hesjes aan. Ook onze spandoeken en vlaggen nemen we weer op. En we volgen de jongeren na en zetten onze eisen net als zij op kartonnen borden. Doen hé. Hier verzamelden we de slogans van de jongeren en hier geven we suggesties voor slogans voor ouderen. In onze fotoalbums vind je een speciaal album dat aan die slogans is gewijd. Ga met je cursor over de foto’s en dan zie je de naam van de albums. Klik op Borden, Slogans Klimaatacties. Zo kom je op onze fotoalbums.

We komen om 13 u samen  op het kruispunt van de Koningstraat en de Leuvenseweg aan het standbeeld van Brialmont. Op 10 minuten van het Centraal Station en heel dicht bij het Parlement. Maar buiten de neutrale zone. De actie is aangevraagd. Het is een statische actie, geen optocht. Willen mensen met een muziekinstrument dat meebrengen? We repeteren wat. De pers wordt uitgenodigd tegen 14 u. Rond 15 u ruimen we op. We zakken af naar de grote gelagzaal van het Centraal station voor een koffie en eventueel een versterking. Rond 16 u kunnen we dan vertrekken naar het Schumanplein en ons voegen bij de Gele hesjes. De Europese staats- en regeringsleiders zijn er bijeen o.a. om over het klimaat te praten. Ter voorbereiding van de Klimaattop die VN-secretaris-generaal Gutteres in september heeft bijeen geroepen. Europa heeft in de rechtvaardige klimaattransitie een heel grote rol te spelen. De gele hesjes  betogen op het Schumanplein om 17.00u ook met toelating van de politie. Ze hangen een banner met tekst we’re watching you met foto’s van gele hesjes en klimaatjongeren. Als Grootouders voor het Klimaat vinden we Klimaatrechtvaardigheid zeer belangrijk. Daarom is het fijn dat heel wat grootouders ook nog naar het Schumanplein zouden afzakken.

2 Antwoorden

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .