Wanneer

16/05/2022    
11:00 - 12:00

Evenement type

Welkom Nationaal Park Hoge Kempen
Nationaal Park Hoge Kempen in Limburg biedt natuur in al haar glorie

 

 

 

 

(Her)bekijk hier de webinar

Het Nationaal Park Hoge Kempen in de Belgische provincie Limburg, is het enige Nationaal Park in België! Het is een uniek natuurgebied waar meer dan 12 000 ha aan natuurpracht beheerd en beschermd wordt. Uitgestrekte dennenbossen worden afgewisseld met paarsbloeiende heide en stuivende duinen, grote waterplassen getuigen van grind- en zandwinning, hoge toppen bieden grootse vergezichten, …. In dit natuurlijke decor leven tal van zeldzame en bijzondere dieren.

Het Nationaal Park is er enerzijds ter bescherming van de natuur, en anderzijds ter recreatie van de mens. Zo vinden wandelaars hun gading op de 440km aan wandelpaden, fietsers vermaken zich op het fietsroutenetwerk, mountainbikers hebben 200km onverharde paden ter beschikking, en ruiters genieten van een uitgebreid ruiternetwerk. Voor ieder wat wil(d)s!

Het enorme natuurgebied heeft 9 toegangspoorten. Dit zijn plekken aan de rand van het Nationaal Park met alle nodige faciliteiten zoals een ruime parking, infoborden, horeca, toiletten, enzoverder.

Directeur Ignace Schops
Directeur Ignace Schops

Ignace Schops is de dynamische bezieler van dat Park. Daarvoor kreeg hij verschillende nationale én internationale onderscheidingen. Hij is een grote verbinder: natuur met natuur, mensen met natuur, economie met natuur en beleid met natuur. Omdat hij bewijst dat een verstandige omgang met natuur ook economisch rendabel kan zijn heeft hij een goede toegang tot ondernemers en politici.
Natuur kan een grote rol spelen in de strijd tegen de klimaatcrisis. Maar de overheid is veel te laks. Daarom is Ignace een van de initiatiefnemers van de Klimaatzaak die we met de Grootouders voor het klimaat volop steunen.
Veel wetenschappers stellen dat de biodiversiteitscrisis de mensheid nog meer bedreigt dan de ontwrichting van het klimaat. Daarom verwacht Ignace heel wat van de BiodiversiteitTop in China die omwille van corona alweer is uitgesteld tot later dit jaar.

Ignace Schops geeft zijn webinar op maandag 16 mei: wachtkamer vanaf 10.45, start om 11u tot 12 u.

Hier inschrijven.

Eerdere webinars in verband met natuur en biodiversiteit: klik op de titel en je komt op ons YouTubekanaal en kunt de webinar (her)bekijken. (Soms krijg je een advertentie te zien…)

Top Biodiversiteitscrisis – webinar met Koen Stuyck – 21/03/2022 –
Ecocide in het internationaal strafrecht – webinar met Babs Verhoeve – 31/01/2022 –
Bomenkap, klimaat en biodiversiteit. Webinar met Bart Muys – 31/05/2021 –
Rechten voor natuur? Webinar met Hendrik Schoukens – 15/03/2021 –
Samen met de natuur de wereldbevolking voeden – met Myriam Dumortier – 14/09/2020 –

Foto’s Nationaal Park Hoge Kempen

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .