Wanneer

21/02/2022    
11:00 - 12:00

Evenement type

(Her)bekijk de webinar hier

De Lijn zit reeds meer dan een decennium in een zware besparingsmodus: minder lijnen, minder ritten, verouderde voertuigen, achterstand op het gebied van informatie en toegankelijkheid. Op welke vlakken doen andere Europese steden het beter en hoe doorbreken we deze vicieuze cirkel? In dit webinar maken we op 25 minuten een reis door Europa, langs steden die resoluut kiezen voor duurzame mobiliteit en hun openbaar vervoer opwaarderen als uithangbord. De Lijn kan er wat van leren. En wij ook.

De foto is getrokken op de oever van de Seine in Parijs. Vroeger reden daar op twee rijvakken aan elke kant van het water auto’s, Tegenwoordig zijn de oevers voor voetgangers, recreanten en fietsers. Dit gaat over keuzes maken en de stad teruggeven aan de mensen.

Stefan Stynen (°1972) is voorzitter van reizigersbeweging TreinTramBus, de vzw die in Vlaanderen en Brussel ijvert voor beter openbaar vervoer, als ruggengraat van een duurzame mobiliteit en ruimtelijke ordening.

Stefan geeft zijn webinar op maandag 21 februari: wachtkamer vanaf 10.45, start om 11u tot 12 u.
Hier inschrijven
Als je inschrijft krijg je ten laatste op 20 februari de link. Deze webinar is gratis en staat open voor iedereen. Verwittig je netwerk.

 

Voorbije webinars van GvK over duurzame mobiliteit kan je op ons YouTubekanaal vinden
Klik op de titel en je bent er.

Klimaatvriendelijke mobiliteit Cathy Macharis

Vervoersarmoede Eva Van Eenoo

De vervoersregioplannen (met Antwerpen als voorbeeld) Dirk Wiesé

Eén antwoord

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .