Wanneer

27/06/2021    
15:00 - 17:00

Evenement type

Stop Ecocide organiseert de eerste StopEcocidemars ooit in ons land: een mooie optocht door Brussel om aandacht te vragen voor Ecocide.
Graag willen wij dat de Belgische regering volmondig ja zal stemmen in het Internationaal Strafhof van Den Haag om van Ecocide een misdaad te maken.

We vertrekken op zondag 27 juni om 15.00 uur aan het Albertinaplein (vlak bij het Centraal Station, aan de voet van de Kunstberg) en wandelen naar het Breughelplein (pleintje naast het Poelaertplein van het justitiepaleis).

Mocht je zin hebben om je te verkleden als rechter, advocaat, vervuilend bedrijf of in een prachtig bedreigd dier… laat je gaan! De optocht kan er alleen aantrekkelijker door worden. Iedereen is welkom: jongeren, kinderen, volwassenen en tijdlozen!

Voor wie extra gemotiveerd is, is er ook nog een gewone wandeling vooraf, doorheen de natuur naar Brussel. Meer informatie hierover later.

De timing is niet toevallig want op 22 juni wordt dé definitie van Ecocide – opgesteld door een juridisch expertenteam – eindelijk een feit. Daarna is het zaak om een effectieve ecocide-wetgeving van de grond te krijgen, waarmee grootschalige destructieve praktijken van bedrijven – genre het actuele PFOS-dossier – kunnen worden verboden of bestraft.

Meer informatie over ecocide lees je in ons artikel.

Stop Ecocide maakte ook een facebook-evenement aan.

 

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .