Wanneer

28/05/2023    
09:30 - 12:00

Evenement type

Stop TotalEnergies sponsoring 20km door Brussel

TotalEnergies is opnieuw sponsor van de 20km door Brussel. Voor minder dan €1 per loper, krijgt Total een mooie campagne van greenwashing. Het Franse bedrijf wil het grote publiek doen vergeten dat het de klimaatcrisis verergert en de mensenrechten bedreigt.
Samen met partners schreven we een brief aan de organisatoren van de 20km. Daarin belichten we de schadelijke activiteiten van de fossiele multinational. De organisatoren van de 20 km laten echter de greenwashing van Total Energies verder gaan.
Met de Grootouders voor het Klimaat willen we samen met onze partners een einde maken aan de massale productie van fossiele brandstoffen. Die brengen het leven van onze kinderen en kleinkinderen rechtstreeks in gevaar.
We vinden de 20km van Brussel een heel fijn sportief evenement. Maar we nemen het niet dat Total Energies daarvan gebruik maakt om zich sympathiek te maken.

Activisten van Greenpeace hingen vorig jaar deze spandoek op. Blijkbaar moet de actie worden voortgezet, want de greenwashing van TotalEnergies is niet gestopt.

Daarom protesteren we samen met o.a. Greenpeace, Youth for Climate en Amnesty International.
We nodigen je uit om deel te nemen aan de protestactie op zondag 28 mei in Brussel.

Praktische informatie:
– kleed je in het rood, als dat kan, want rood is de kleur van de protestactie, daarover ons GvK hesje
– mensen die spandoeken, vlaggen of beachvlaggen van GvK hebben brengen die mee
– om 9.30 uur verzamelen we op het grasveld van Autoworld: Jubelpark 11 1000 Brussel  van Brussel Centraal metro 1 richting Stokkel nemen, vijf haltes tot halte Merode
– de race begint om 10 uur
– GvKer Dirk Van der Roost zal aanwezig zijn met zijn trompet voor de ambiance
– na de start hergroeperen we om een rode massa te vormen wanneer de eerste lopers rond 11 uur aankomen

Lees hier het persbericht.

Laat ons weten dat je meedoet


Foto Greenpeace