Wanneer

05/11/2022    
12:30 - 16:00

Evenement type

Thank you for the Rain – film + bespreking

De Film ‘Thank you for the Rain’, laat zien wat veerkracht in de praktijk betekent. Regisseur Julia Dahr brengt een pakkend en intiem portret van de grote strijd tegen klimaatverandering van een nobele kleine Keniaanse boer.

De Keniaanse boer Kisilu legde vijf jaar lang zijn dagelijks leven vast met een camera. Die laatste kreeg hij van de Noorse filmmaker Julia Dahr. Het resultaat is een opmerkelijke documentaire over de schokkende gevolgen van de klimaatverandering voor de kleine boeren op het Afrikaanse platteland.

Bekijk hier de trailer van Thank You For The Rain

Kisilu filmt het leven van zijn gezin, het dorp waarin hij woont en de steeds extremere weersomstandigheden in zijn land. Aanvankelijk is er enorme droogte en wacht de gemeenschap op regen. Maar als die er eenmaal komt, zijn de gevolgen niet te overzien. Een ongekend harde storm vernietigt Kisilu’s huis. En een enorme overstroming zet het land blank en verwoest alle gewassen.

Deze gebeurtenissen motiveren de boer tot actie. Kisilu begint een lokale beweging voor boeren om meer aandacht te krijgen voor de desastreuze gevolgen van klimaatverandering. Uiteindelijk reist hij zelfs af naar Oslo en Parijs om op de grote klimaatconferenties zijn zegje te doen. Maar in zijn gevecht voor een betere wereld blijkt de klimaatverandering niet zijn enige vijand. Bureaucratie, politieke belangen en arrogantie gooien meermaals roet in het eten.

De Grootouders voor het klimaat, Antwerpen programmeren deze film in het kader van de 11.11.11 actie. We nodigen mensen met een migratie achtergrond (vooral uit Afrika) uit om na de film met ons in gesprek te gaan over de belevenissen van Kisulu en zijn familie.

Voor de film kunnen we samen gebruik maken van een vegetarische lunch à 8 €. De film zelf is gratis dankzij 11.11.11.

Waar?

In de Peperfabriek, Breughelstraat 31-33 2018 Antwerpen

12.30u lunch mogelijk
14.00u film
15.00u nabespreking in kleinere groepen
15.45u plenum: acties van de Grootouders voor het klimaat, van 11.11.11…
16.00u einde maar napraten is mogelijk

19 nov een film over de Grote Groene Muur door de Sahel in Afrika The Great Green Wall

Via dit formulier inschrijven aub

 

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .