Wanneer

19/11/2022    
12:30 - 16:00

Evenement type

The Great Green Wall – film + nabespreking

De Malinese zangeres Inna Modja reist van Senegal tot Oost-Afrika, langs de Grote Groene Muur. Zo brengt ze effecten van de klimaatcrisis zoals voedselschaarste, conflicten en migratie aan het licht. Tijdens haar tocht ontmoet Inna ook verschillende artiesten en muzikanten die allen de maatschappelijke ontwrichting als onderwerp van hun kunst nemen. De hoop in hun muziek doet leven.

Inna Modja volgt door Senegal, Mali, Nigeria, Niger en Ethiopië de ontluikende Grote Groene Muur door de Sahel-regio van Afrika – een van de meest kwetsbare plekken op aarde (de temperaturen stijgen 1,5 keer sneller dan het wereldgemiddelde) – en legt daarbij de acute gevolgen bloot van de ernstige bodemdegradatie en de versnellende klimaatverandering die de Grote Groene Muur wil tegengaan: toenemende woestijnvorming, droogte, schaarste van hulpbronnen, radicalisering, conflicten en migratie.

Samen met Fridays for Future Antw programmeren de Grootouders voor het klimaat, Antwerpen deze film in het kader van de 11.11.11 actie. Zo kunnen jong en oud deze film bespreken in kleinere groepen.

Voor de film kunnen we samen gebruik maken van een vegetarische lunch à 8 €. Maar dat hoeft niet.

Waar?

In de Peperfabriek, Breughelstraat 31-33 2018 Antwerpen

12.30u lunch mogelijk
14.00u film
15.00u nabespreking in kleinere groepen
15.45u plenum: acties van Fridays for Future, van de Grootouders voor het klimaat, van 11.11.11…
16.00u einde maar napraten is mogelijk

Graag inschrijven via dit formulier

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .