Wanneer

26/11/2021    
12:30 - 13:30

Evenement type

Op 10 oktober zijn we met tienduizenden op straat gekomen om concrete actie te eisen. Na de COP26 in Glasgow moeten we vaststellen dat de mooie woorden zijn verdwenen.
Terwijl België als land te voorzichtig was, is het ook duidelijk dat Vlaanderen alle besprekingen tegenwerkte. De ministers Jambon (NV-A) en Demir (NV-A) kunnen de champagne laten knallen maar intussen zijn het de burgers die blijven lijden onder de klimaatverstoring.
De reactie van België, en van Vlaanderen in het bijzonder, is onaanvaardbaar. Zowel voor zij die in België, als zij die elders in de wereld reeds de gevolgen van de klimaatverandering ondervinden. Maar ook voor de toekomst van iedereen.
Afspraak op het Martelaarsplein, vrijdag 26/11 om 12.30 uur. Neem je borden en slogans mee. Bereid je voor om met ons de gevolgen van het nietsdoen tegen het klimaat te ondergaan in een gezamenlijke die-in. Herinner met ons de regering aan de vraag die wij op 10 oktober hebben gesteld: “How many more victims before we act?”/”Hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen voordat er actie wordt ondernomen?”
Neem je mondmasker mee.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .