Wanneer

18/10/2022 - 23/10/2022    
08:00 - 18:00

Evenement type

Kijk ook op de speciale pagina Trappen voor het Klimaat. Je vindt er o.m. de details, dag voor dag

Dertig Grootouders voor het Klimaat verzamelen op maandagavond 17 oktober in Oostende voor de fietsacite ‘Trappen voor het Klimaat COP 27. Op dinsdag 18 oktober vertrekken ze op het Wapenplein. Ze doorkruisen heel Vlaanderen en Waals Brabant en eindigen op zondag 23 oktober in Brussel. Daar nemen ze deel aan de Klimaatmars.

Onze wereld wordt bedreigd door de klimaatcrisis, de energieprijzen swingen de pan uit en overal ter wereld staat de voedselvoorziening zwaar onder druk. Samen met de hele klimaatbeweging kiezen deze fietsende grootouders voor een duurzame, rechtvaardige toekomst voor alle kleinkinderen.

Tijdens hun tocht bezoeken de trappers toekomstgerichte  initiatieven van burgers, coöperaties, bedrijven, overheden… Dat geeft moed. En het moet de wereldleiders aansporen tot ambitieuze en rechtvaardige klimaatmaatregelen. Die komen van 7 tot 15 november bijeen op de Klimaattop COP 27 in Egypte.

Meer informatie over het traject en verloop van de fietstocht vind je hier .  Ben je na het lezen  van de informatie overtuigd om zelf mee te fietsen?  Dat kan als (halve)dagfietser. Inschrijven voor 15 oktober is wel vereist en dat  kan hier. Misschien tot dan?

di 18/10 Oostende – Maldegem
wo 19/10 Maldegem – Gent
do 20/10 Antwerpen – Kasterlee
vr 21/10 Kasterlee – Hasselt
za 22/10 Sint-Joris-Weert – Nivelles
zo 23/10 Nivelles – Brussel

Op zondag 23 oktober komen de fietsers aan in Brussel waar die dag de grote klimaatbetoging zal plaats vinden.

 

3 Antwoorden

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .