Vergroening zware industrie in Vlaanderen Webinar met John Vandaele

Wanneer

09/11/2020    
11:00 - 12:00

Evenement type

(Her)bekijk deze webinar met John Vandaele

Hoe kunnen we staal, cement, plastiek produceren zonder het klimaat verder te ontwrichten, zonder extra CO2-uitstoot? Waar halen we daarvoor de hernieuwbare energie? Kan de markt volgens neo-liberale principes de transitie realiseren naar een klimaatneutrale zware industrie? Of is er nood aan een echt industriebeleid waarin overheden de bakens uitzetten? Een overheid die risicovolle onderdelen van de transitie financiert, die normen uitwerkt, die daarover positief communiceert om de bevolking mee te krijgen….

John Vandaele is MO*-redacteur en Ambassadeur van de Grootouders. (Waarom? dat lees je hier.) Voor hem is het zonneklaar. Die transitie kan alleen, als de overheid een actieve rol speelt. De Europese federaties van Energie Intensieve Industrieën hebben dit alvast begrepen. Zij tekenden in overleg met de Europese Commissie en enkele ngo’s een masterplan in die zin uit. John schreef er al over in MO*.

Zal Vlaanderen met zijn zware industrie zich in dat plan inschrijven? Worden we een koploper in de groene industrie? Of blijft onze regio de neo-liberale dogma’s van het verleden volgen?  Zelfs het IMF pleit nu voor een openbare programma’s om de transitie mogelijk te maken. John beschreef dat hier.

Dat alles belicht John in zijn webinar voor ons.
Maandag 9 nov. 11 – 12 u
Na de presentatie van John (30 minuten) komen de vragen aan bod die deelnemers kunnen stellen via de chat.
We ronden af met wat nieuws van de Grootouders en stoppen om 12 u.

Iedereen is welkom; je mag de uitnodiging doorsturen; wel inschrijven om de link te krijgen.
Ten laatste zondag 8 november krijg je een e-mail met de link om deel te nemen aan de sessie. Klik daarop vanaf 10.45 uur op maandag 9 nov.

(Her)bekijk deze webinar met John Vandaele

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .