Wanneer

09/12/2022    
11:00 - 16:00

Evenement type

Versterk je ons communicatieteam? Welkom in Peperfabriek

Het communicatieteam van de Grootouders voor het Klimaat heeft onze jonge vereniging door de moeilijke Corona-periode geloodst. We zijn fier op die twaalf vrijwilligers die veel tijd en deskundigheid in onze communicatiekanalen hebben gestoken. Met die communicatie willen we het draagvlak voor een ambitieus én rechtvaardig klimaatbeleid versterken.

  • We hebben een Nieuwsbrief met meer dan 3000 abonnees. Wekelijks vertelt die over onze activiteiten en die van onze klimaatpartners. Je leest er interessant nieuws over de strijd tegen de klimaatcrisis die onze kleinkinderen belaagt. Doordat de jongste tijd onze regionale afdelingen steeds actiever worden, sturen zij ook regionale Nieuwsbrieven uit. Flashberichten worden gebruikt voor konrete eigen acties, webinars… De laatste brieven kan je hier lezen.
  • Elke dag plaatst een vrijwilliger een drietal berichten op onze Facebookpagina. We mogen ons verheugen in meer dan 10.000 volgers. heus niet slecht voor een club van ouderen.
  • De website van de Grootouders is dé referentie voor nieuws, acties, opinies, informatie en ideeën die leven in de beweging. Elke week zijn er nieuwe berichten, op drukke momenten zelfs dagelijks.
  • GvK beschikt over een Youtube-kanaal waarop onder meer alle GvK-webinars worden geplaatst. Verder bevat het kanaal filmpjes van diverse activiteiten van de Grootouders en van derden altijd in verband met klimaat.
  • Ook bij Vimeo heeft Gvk heeft een account. Daar kan je ons eigen materiaal reclamevrij in hoge kwaliteit bekijken Bijvoorbeeld de campagnefilm voor ‘Onze spaarcenten voor hun toekomst.
  • We hebben een indrukwekkend aantal knappe foto’s van onze acties en activiteiten. Onze fototeek bevindt zich op Google Foto’s.
  • Twitter wordt weinig door 55-plussers gebruikt, maar is een bijzonder goede bron van informatie. Met onze tweets verwijzen we dikwijls naar onze website-artikelen of naar ons youtube- of vimeokanaal.

Na drie jaar hard werken raken sommige vrijwilligers vermoeid of willen ze een nieuwe uitdaging, dikwijls binnen GvK aangaan. Bijvoorbeeld mee hun schouders zetten onder een regionale afdeling. We hebben er nu in Antwerpen, Brugge, Gent, de Kempen, Limburg en Vlaams-Brabant. Maar we willen er meer.
We zien ook nog heel wat mogelijkheden om onze communicatie nog te versterken/te verbeteren. Maar daarvoor hebben we meer vrijwilligers nodig. We hebben vooral behoefte aan extra mensen voor de Nieuwsbrief, Facebook en de website.

Heb je interesse in één of andere vorm van communicatie dan is deze vrijdag 9 december iets voor jou. Je verneemt meer over onze verschillende kanalen en hoe we daaraan werken. Zo kan je nagaan of er iets in zit dat aan jouw interesses beantwoordt.
Als je twijfelt of dit wel iets is voor jou, kan je bellen naar Hugo Van Dienderen 0495 52 37 69.

Agenda
10.30 koffie of thee
11.00u inleiding Hugo Van Dienderen: groei en werking van onze communicatiewerkgroep
11.15u voorstelling van onze verschillende communicatiekanalen: werking, sterktes, zwakheden en toekomstplannen
– Website en Vimeo Marc Cabus
– Facebook Dirk Tonnard
– Nieuwsbrief Dirk Van Esbroeck
– Twitter, Mastodon en YouTube Ilse De Vos
– Google Foto’s Liesbet Croughs
– Instagram???
Na intro is er telkens vragenronde
Marc Peetermans, onze technische webmaster is standby voor technische vragen en opmerkingen
12.30u lunch
13.15u wakker worden
13.20u met Google Drive werken we samen in de communicatiegroep; GD wordt ons gemeenschappelijk archief: Hugo Van Dienderen
13. 40u Met lezersbrieven naar de reguliere media bereiken we mensen uit onze bubbel.
13.50u werkgroepjes rond de verschillende communicatiekanalen; daarbij worden ook praktische dingen getoond en ingeoefend
15.30u bijeenbrengen van alle ideeën in plenum
16.00u afronding en in de café van de Peperfabriek kan nog nagekaart worden

In de Peperfabriek kan je genieten van een lekkere vegetarische lunch voor 8 €.

Wil je je grondig voorbereiden en onze communicatie beter leren kennen, dan kan je ons jaarverslag 2021 bestuderen. Daar vind je heel wat gegevens in Hoofdstuk 6.

Via dit formulier inschrijven aub

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .