Wanneer

26/07/2021    
11:00 - 12:00

Evenement type

(Her)bekijk deze webinar

Duurzame mobiliteit is pas echt duurzaam als ze ook sociaal inclusief is. De toegang tot de mobiliteit is echter momenteel ongelijk verdeeld over de verschillende groepen van de samenleving.

  • Wat is hier de oorzaak van?
  • Wie zijn de mensen die nu vervoersarm zijn?
  • Wat zijn mogelijke oplossingen om de vervoersarmoede in de samenleving te verminderen en
  • hoe kunnen we die laten passen in een klimaatbeleid?

Eva Van Eenoo geeft antwoord op die vragen.studeerde Geschiedenis (UGent, 2003) en Stedenbouw & Ruimtelijke Planning (UGent, 2018). Op dit moment is ze verbonden aan de VUB, waar ze werkt aan een doctoraat over autoafhankelijkheid in Vlaanderen. Daarbij focust ze zich onder meer op autoafhankelijkheid, vervoersarmoede en de mate waarin inwoners van stedelijke gebieden zich afhankelijk voelen van de auto.
Eva was mobiliteitspersoonlijkheid van het jaar 2017

Webinar met Eva Van Eenoo op maandag 26 juli: wachtkamer vanaf 10.45, start om 11u tot 12 u.
Hier inschrijven

Als je inschrijft krijg je ten laatste op 25 juli de link. Deze webinar is gratis en staat open voor iedereen. Verwittig je netwerk.

Deze webinar (en alle vorige) vind je op het YouTubekanaal van de Grootouders voor het klimaat. Op dat kanaal staan nog andere films i.v.m. klimaat van GvK en anderen. Interessant om eens in te snuisteren…
Daar vind je ook de webinar van Cathy Macharis over Klimaatvriendelijke mobiliteit en die van Dirk Wiesé (TreinTramBus) over de Plannen van De Lijn.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .