Wanneer

28/10/2020    
11:00 - 12:00

Evenement type

(Her)bekijk deze webinar met Benjamin Clarysse

De Vivaldiregering noemt zich de meest groene ooit. Onder andere omdat ze zich aansluit bij de Europese Green Deal om de klimaatverstoring tegen te gaan en meteen jobs te scheppen. Zal België met de nieuwe regering van koers veranderen? België heeft zopas van de Europese Commissie een grote buis gekregen voor haar klimaatbeleid.


Bio-ingenieur Benjamin Clarysse van de Bond Beter Leefmilieu reageert zo op de Europese kritiek. Hij volgt het klimaatbeleid al een hele tijd. Wat denken hij en de Bond over de klimaatvoornemens van Vivaldi? Is de toekomst van onze kleinkinderen nu gered? Of zijn de ambities al te vaag en moeten we vanuit de klimaatbeweging de druk op de ketel houden?
En hoe zit het met de bedrijfsleiders? Gaan die de ambities van Vivaldi steunen of tegenwerken? Of zijn er bondgenoten en tegenwringers bij het bedrijfsleven?
Benjamin heeft alvast recent een alliantie kunnen bouwen vanuit de milieu- en sociale beweging met de bouwsector. Het bondgenootschap pleit voor een stevig renovatie programma van de Belgische woningen die voor zeer veel uitstoot aan broeikasgassen zorgen.
Dat alles bespreekt Benjamin in zijn webinar voor ons.
Woensdag 28 okt. 11 – 12 u
Na de presentatie van Dirk (30 minuten) kun je vragen stellen via de chat.
We ronden af met wat nieuws van de Grootouders en stoppen om 12 u.

Iedereen is welkom; je mag de uitnodiging doorsturen; wel inschrijven om de link te krijgen.
Ten laatste dinsdag 27 oktober krijg je een e-mail met de link om deel te nemen aan de sessie. Klik daarop vanaf 10.45 uur op woensdag 28 okt.

Eerder schreef Bart Staes, ambassadeur van de Grootouders voor het Klimaat en voormalig Europees Volksvertegenwoordiger voor ons een stuk over de Europese Green Deal. Lees de tekst nog eens na om je voor te bereiden.

(Her)bekijk deze webinar met Benjamin Clarysse

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .