Vlaanderen waterarm? Hoe kan dat? Webinar met Patrick Meire

(Her)bekijk deze webinar met Patrick Meire
Lees ook ons verslag over deze webinar

Gedurende vele jaren kwamen overstromingen met de regelmaat van de klok in de media. Her en der overstroomden riviervalleien, woonwijken, industriegebieden, akkers,….. En nu plots gaat het over droogte. We hebben de droogste april- en meimaand sinds de waarnemingen. We verwachten deze zomer grote problemen als er niet veel regen valt.

Geen water meer uit de kraan?

Hoe kan dat allemaal? In deze webinar schetst Prof. Dr. Patrick Meire van de Universiteit Antwerpen het Vlaamse waterbeheer. Dat heeft er samen met onze ruimtelijke ordening voor gezorgd dat we nu eens overstromingen en dan weer droogte hebben.

Hoe zal dat verder evolueren met de klimaatverandering?

En vooral wat kunnen we eraan doen? Als iedereen een regenwaterput heeft, zal het dan opgelost zijn? Hoe zit het met ons waterverbruik? Wie is de grootste waterverbruiker? Op deze en vele andere vragen geeft Patrick Meire een antwoord. Hij legt een grote nadruk op de zogenoemde ‘groen-blauwe dooradering‘ van ons landschap.

Na de presentatie van Patrick Meire (30 minuten) kun je vragen stellen via de chat.
We ronden af met wat nieuws van de Grootouders en stoppen om 12 u.

Iedereen kan deelnemen aan deze webinar, maar inschrijven is noodzakelijk via deze link. Ten laatste zondag 12 juli krijg je een e-mail met de link om deel te nemen aan de sessie. Klik daarop vanaf 10.45 uur op maandag 13 juli. In die e-mail staat ook wat praktische info over het programma (Zoom) dat we gebruiken.

Je kan je voorbereiden op deze webinar. Lees ons artikel “Droog, droger, droogst…” 

(Her)bekijk deze webinar met Patrick Meire
Lees ook ons verslag over deze webinar

 

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .