Wanneer

07/03/2022    
11:00 - 12:00

Evenement type

(Her)bekijk hier de webinar

In een voedselbos kan je bessen plukken en noten rapen. Eerst moet je dan wel de lekker eetbare planten, struiken en bomen planten. Op die manier krijgen we weer voeling met de natuur. Het herstel van die connectie is van groot belang, ook om de klimaatcrisis te lijf te gaan.

Trees De Bruyne heeft heel wat onderzoek gedaan rond voedselbossen en het herstel van onze band met de natuur. Op haar website vind je daarvan de neerslag. In Aalst wil ze dat in praktijk brengen: in de Smuljungle die je via de Facebookpagina kan leren kennen. Ze heeft daar al een plek en medestanders gevonden.

Graag wil Trees in een webinar over het project in Aalst en de achterliggende ideeën vertellen in haar webinar op 7maart van 11 – 12u. wachtkamer vanaf 10.45, start om 11u tot 12 u.. Ze meent dat grootouders op heel wat plekken in Vlaanderen samen met hun kleinkinderen aan zo’n projecten zouden kunnen meedoen. Het is een goede manier om weer dichter bij de natuur te komen en zo bij een oplossing voor de klimaatcrisis.

Trees De Bruyne is één van de vele mensen wereldwijd die de handen uit de mouwen steken. Haar slogan is: ” Let’s Stop Talking and Start Walking”. Lees hier waarom Trees ook ambassadeur van de Grootouders voor het klimaat is.

Hier inschrijven
Als je inschrijft krijg je ten laatste op 6 maart de link. Deze webinar is gratis en staat open voor iedereen. Verwittig je netwerk.

Voorbije webinars van GvK i.v.m. natuur:

Naar meer plantaardig voedsel – webinar met Heleen De Smet
Bomenkap, klimaat en biodiversiteit. Webinar met Bart Muys
Rechten voor natuur? Webinar met Hendrik Schoukens
Samen met de natuur de wereldbevolking voeden – met Myriam Dumortier
Dwaalwereld, met Linda Van Mieghem

 

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .