Wanneer

22/05/2023    
11:00 - 12:00

Evenement type

Wat doet de burgerbeweging Klimaan? – webinar met Tris Segers

(Her)bekijk deze webinar:

Klimaan is een netwerk van ondernemende burgers en positieve initiatieven uit het Mechelse. de beweging werkt nauw samen met de energiecoöperatie Klimaan cvso, die focust op lokale klimaatprojecten: samen gebouwen isoleren, lampen vervangen met duurzame led-verlichting of investeren in zonnepanelen op de daken.
Klimaan wil de publieke ruimte herwaarderen en ziet mogelijkheden in meer groen, stadslandbouw, leefstraten en fietsinfrastructuur. De beweging gaat de ruimte terug vergemeenschappelijken zodat iedereen de vruchten er van kan meeplukken.
De beweging kijkt dus verder dan klimaatverandering. Ze mikt op systeemverandering. Ze werkt aan een samenleving waarin we zorgzaam omgaan met onze grond, onze materialen, onze lucht, onze energie en ons water en waarin het welzijn van iedereen centraal staat.
Bij de Grootouders voor het Klimaat menen we dat Klimaan een sterk inspirerend voorbeeld van veel positieve dingen die van onderuit groeien.
Verschillende Grootouders zijn actief bij Klimaan. Tris Segers is één van hen. In haar webinar wil ze graag meer uitleg geven over de initiatieven én de visie van deze burgerbeweging. Tris deed als GvKer mee aan Code Rood en vertelde in een blog hoe ze er toe kwam om zonder eigen auto door het leven te gaan.

Tris geeft haar webinar op maandag 22 mei: wachtkamer vanaf 10.45, start om 11u tot 12 u.
Hier inschrijven
Als je inschrijft krijg je ten laatste op 21 mei de link. Deze webinar is gratis en staat open voor iedereen. Verwittig geïnteresseerden uit je netwerk.

Deze webinar (en alle vorige) vind je ook op de vimeo-pagina van de Grootouders en op het YouTubekanaal van de Grootouders voor het klimaat. Op die kanalen staan nog andere films i.v.m. klimaat van GvK en anderen. Interessant om eens in te snuisteren…

Hier inschrijven

Foto’s Klimaan en stad Mechelen