Webinar #1 • Klimaatverandering: omgaan met innerlijke grenzen

Organisatie: VormingPlus Kempen

Coördinatie: Martine Coppieters,

Deelname: €12

Bestel hier je tickets: Waerbeke webinar

 

In de berichtgeving is er vooral aandacht voor de uiterlijke dimensie van de klimaatverandering. Dat is belangrijk en vanzelfsprekend. Maar wat het met ons doet als we gaan beseffen dat ons leven in de toekomst radicaal zal veranderen, daarover spreekt haast niemand. Ook de relatie met onze kinderen en kleinkinderen die de volle impact te verwerken krijgen, komt zelden in beeld.

De grote verschuivingen die op ons afkomen, brengen gevoelens van bezorgdheid, angst, machteloosheid, depressie en woede naar boven. Voor iedereen die maatschappelijke transitie ter harte neemt, is het belangrijk ruimte te creëren om deze diepe gevoelens en fundamentele vragen een plek te geven.

Dit webinar wil de opmaat zijn van een moedige en noodzakelijke conversatie tussen generaties. We nodigen ambassadeurs uit van Youth for Climate en Grootouders voor het Klimaat. Reeds toegezegde panelgasten zijn Jolien Paeleman (Extinction Rebellion), Lola Segers (Youth for Climate) en Gerolf T’Hooft (Waerbeke). Het panel wordt gemodereerd door Jan Mertens (Oikos).

We luisteren naar Richard Stiegler, auteur van het boek ‘Klimaatverandering en innerlijke grenzen’ dat Waerbeke half oktober publiceert en delen met jou de primeur van een spraakmakende documentaire.

Dit webinar wordt voorafgegaan door een stiltesessie tussen 13u en 13u30. Begeleiding: Tom Hannes. Deelname aan deze sessie is optioneel.

Meer op facebook en youtube

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .