Webinar Ecowelvaart - organisatie Ucsia

Wanneer

28/09/2020    
15:00 - 16:30

Evenement type

Ecowelvaart

gratis webinar op 28 september 2020

Als we de economie zijn gang laten gaan, komt er een gigantische klimaatcrisis. De transitie naar een groene economie zal niet vanzelf gaan. De hamvraag luidt als volgt: is er een trade-off tussen duurzaamheid en economische welvaart?

Op 18 juni ondertekenden 33 vrouwen een brief in De Morgen. Hun droom: ecowelvaart, ecologisch verantwoorde welvaart. Ze verwerpen een fundamentele trade-off en beweren dat het wél mogelijk is om ecologie en economie te verzoenen. Ze stellen zeven denkpistes voor die inspiratie kunnen bieden bij het ontwerpen van een duurzame, bruisende maatschappij.

Kost een duurzame economie ons welvaart, of levert duurzaamheid voldoende op? Hoe kan de coronacrisis ons helpen om antwoorden te vinden? Wat zouden het bedrijfsleven en de zorgsector kunnen doen? En hoe kan de overheid ecowelvaart ondersteunen?

Arnoud De Meyer (professor aan de Singapore Management University) zal een inleiding verzorgen, als bedenker van het concept ‘ecowelvaart’. Cathy Macharis (professor aan de Vrije Universiteit Brussel), Christ’l Joris (voorzitter van ETAP Lighting International NV) en Cathy Berx (gouverneur Antwerpen) gaan in gesprek over deze thema’s, met elkaar en interactief ook met het digitaal aanwezige publiek.

Meer weten?
Praktische informatie
Webinar in het Nederlands

Wanneer?
Maandag 28 september 2020, 15.00 – 16.30 uur

Waar?
Dit is een online event. Hoe gaat dat in zijn werk? Je ontvangt vooraf een linkje per e-mail. Als je op die link klikt, kom je automatisch in het virtuele lokaal terecht. Je hoeft hiervoor niets te installeren op jouw computer, tablet of smartphone. Meer info…

Deelnemen?
Deelname is gratis, maar vergeet niet om vooraf in schrijven.

 

Schrijf je nu in!

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .