Wanneer

29/03/2021    
11:00 - 12:00

Evenement type

(Her)bekijk deze webinar

Voor deze webinar hebben we Cathy Macharis gevraagd. Zij is VUB-professor voor duurzame mobiliteit en o.a. voorzitster van de Brusselse mobiliteitscommissie. Ze bundelde haar ideeën in een boek:

De transportsector is verantwoordelijk voor een vierde van de uitstoot en het is een sector die erg sterk groeit. Het goederen- en personenvervoer is hierdoor hét probleemkind om de doelstellingen voor het verminderen van de CO2-uitstoot tegen 2050 met 80 tot 95 procent te halen. De uitdaging is enorm. Technologie kan hierbij helpen. Maar technologie alleen kan het probleem niet oplossen.
De uitstoot van broeikasgassen moet met een factor 8 naar beneden. Prof Macharis vertaalt die doelstelling in een verhaal van 8 V’s. Welke dat zijn verneem je in de webinar. Je kan je voorbereiden door de bespreking van haar boek op onze website te lezen.
Macharis stelt: “Klimaat heeft een even hoge urgentie als covid19, laten we daarom niet talmen en inspelen op de nieuwe relance die we nodig hebben. Een transitie kan heel snel gaan, zowel bij het personenvervoer als in het goederentransport.”

 

(Her)bekijk deze webinar

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .