Wanneer

22/02/2021    
11:00 - 12:00

Evenement type

(Her)bekijk deze webinar

De doelstellingen duurzame ontwikkeling (SDGs) die in het kader van de VN werden afgesproken in 2015 vormen een unieke kans en een hefboom om de wereld tegen 2030 op een duurzaam en rechtvaardig pad te brengen. De urgentie is groot. De klimaatcrisis wordt steeds meer zichtbaar. We blijven tegen een onhoudbaar tempo kostbare grondstoffen verspillen.
Covid-19 heeft wereldwijd veel inspanningen voor een meer duurzame ontwikkeling in het Zuiden tenietgedaan. Al die dingen samen zorgden ervoor dat de ongelijkheid wereldwijd nog toenam. Deze moeilijke toestand is nu vooral een uitnodiging om de juiste keuzes te maken, onder meer in de verschillende economische herstelplannen. Als we kiezen voor ecologische rechtvaardigheid, via een volhoudbare welvaart binnen planetaire grenzen, kunnen we het tij nog keren. Het zogenaamde ‘donutmodel’ biedt daartoe een belangrijk kompas.

 

 

 

Jan Mertens (°1965) is germanist en werkt als wetenschappelijk medewerker voor de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling. Hij is daarnaast onder meer actief bij Oikos en Waerbeke en is ook columnist voor MO*.

(Her)bekijk deze webinar

Eén antwoord

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .