Webinar Gezondheid en Klimaat met dr. Herman Kuppers

Wanneer

22/06/2020    
10:45 - 12:00

Evenement type

(Her)bekijk deze webinar met Herman Kuppers
Lees ook ons verslag over deze webinar

Onze wereldbol dreigt flink ziek te worden en het klimaat verandert koortsachtig! Wat we hier in België daarvan ervaren is slechts een kuchje, vergeleken met de zware hoestbui die ik merk in India.

Dat zijn duidelijke woorden van een arts. Herman Kuppers is huisarts en wetenschappelijk medewerker aan UHasselt.

In dit webinar bekijkt dr. Kuppers de relatie tussen klimaat en gezondheid (fysiek, psychisch en sociaal) en hoe afhankelijk we zijn van de context. Als moeder natuur onder druk komt te staan, heeft dat gevolgen. Welke invloed hebben overbevolking en klimaatverstoring op acute en chronische ziektes, hoe veranderen ze onze sociale context, hoe lokken ze conflicten uit… zijn enkele vragen die helder aan bod zullen komen.

Als vrijwilliger is Herman Kuppers al 20 jaar actief in India waar hij o.a. samenwerkt met zuster Jeanne Devos. De toekomst van kinderen, hun jeugd en hun dromen liggen hem na aan het hart. “Het klimaatprobleem knaagt aan mijn ziel” schreef hij in zijn motivatie als ambassadeur voor Grootouders voor het Klimaat. In deze coronatijd bericht hij regelmatig over de chaos in de slums van o.m. Dehli waar mensen niet in hun kot kunnen blijven omdat ze geen kot hebben en waar de gezondheidszorg en de sociale sector nu de prijs betalen voor de bezuinigingen die de economische groei van het land moesten helpen realiseren.

Na de presentatie van Herman Kuppers (30 minuten) kun je vragen stellen via de chat. We ronden af met wat nieuws van de Grootouders en stoppen om 12 u.

Iedereen kan deelnemen aan deze webinar, maar inschrijven is noodzakelijk via deze link. Ten laatste zondag 21 juni krijg je dan een e-mail met de link om deel te nemen aan de sessie. Klik daarop vanaf 10.45 uur op maandag 22 juni. In die e-mail staat ook wat praktische info over het programma (Zoom) dat we gebruiken.

Aarzel je om deel te nemen? Je kunt Hugo Van Dienderen bellen op 0495 52 37 69.

(Her)bekijk deze webinar met Herman Kuppers
Lees ook ons verslag over deze webinar

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .