Wanneer

14/09/2020    
10:45 - 12:00

Evenement type

(Her)bekijk deze webinar met Myriam Dumortier

Samen met de natuur de wereldbevolking voeden – webinar met Myriam Dumortier

“Het gaat niet goed met ’s werelds biodiversiteit. Naar schatting 1 miljoen soorten zijn met uitsterven bedreigd. Het voorbije decennium verminderde het aantal insecten in Duitse graslanden met 78%. Tijdens diezelfde periode zijn in Vlaanderen de populaties van kievit en patrijs gehalveerd. Door schaalvergroting en homogenisering voert de landbouw de strijd met de natuur op. Nochtans zullen we de wereldbevolking alleen kunnen blijven voeden door samen te werken met de natuur.”

Dat legt Prof. dr. ir. Myriam Dumortier uit in deze webinar op 14 september. Myriam Dumortier is landbouwkundig ingenieur en doctor in de landbouwwetenschappen. Ze is gastprofessor bos- en natuurbeleid aan de Universiteit Gent en werkt voor het Instituut Natuur en Bos Onderzoek. En ze is ook Ambassadeur van Grootouders voor het Klimaat.

Na haar presentatie (30 minuten) kun je vragen stellen via de chat. We ronden af met wat nieuws van de Grootouders en stoppen om 12 u. Iedereen is welkom; wel inschrijven om de link te krijgen.

Ten laatste zondag 13 september krijg je een e-mail met de link om deel te nemen aan de sessie. Klik daarop vanaf 10.45 uur op maandag 14 september.

(Her)bekijk deze webinar met Myriam Dumortier

Eén antwoord

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .