Wanneer

26/09/2022    
11:00 - 12:00

Evenement type

Afgelast wegens ziekte van de spreker

De 27e editie van de zogenoemde “Conference of the Parties”, kortweg COP vindt plaats in de Egyptische badplaats Sharm El-Sheikh. Volgens de Egyptische minister van Klimaat Yasmine Fouad moet dit “echt een Afrikaanse COP” worden. Onder meer de financiering van het tegengaan van klimaatverandering moet er een belangrijk thema zijn. Overigens zal de top worden voorgezeten door haar mannelijke collega van Buitenlandse Zaken Sameh Shoukty.
De voorbije top van de G7, de zeven rijkste landen, moest volgens de Duitse voorzitter Scholtz de klimaatdoelstellingen aanscherpen in voorbereiding op de Klimaattop. Althans dat zei hij voor de Russische invasie in Oekraïne. Dat is er helemaal niet van gekomen. In de plaats daarvan heeft de G7 de deur open gezet voor tijdelijke “door de overheid gesteunde investeringen in de gassector”. Meer over G7 en klimaat.

Vraag is of de top in Egypte in de huidige omstandigheden tot ambitieuze en rechtvaardige afspraken zal komen.
We leggen die vraag voor aan Peter Wttoeck, leider van de Belgische delegatie.
Peter volgt de klimaatonderhandelingen al sinds 2003.
Hij is Diensthoofd Klimaatverandering bij de Federale Overheidsdienst Gezondheid.

Webinar met Peter Wittoeck op maandag 26 september: wachtkamer vanaf 10.45, start om 11u tot 12 u.
Hier inschrijven
Als je inschrijft krijg je ten laatste op 25 september de link. Deze webinar is gratis en staat open voor iedereen. Verwittig je netwerk.

Deze webinar (en alle vorige) vind je achteraf op het YouTubekanaal van de Grootouders voor het klimaat. Op dat kanaal staan nog andere films i.v.m. klimaat van GvK en anderen. Interessant om eens in te snuisteren…

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .