DSC06627_gezondheid_169

Feest voor de Groene Delle

Heel groot was de opluchting afgelopen week bij de Grootouders voor het Klimaat, het Actiefront en alle vrienden van de Groene Delle toen minister Demir besloot de Groene Delle groen te houden. Hun actieweek draaide zowaar uit op een blije feestweek!

Het werd een week van genieten, klinken, verdere plannen maken én van dank aan minister Zuhal Demir en Unizo-gedelegeerd bestuurder Bart Lodewyckx voor grote bijdrage aan nieuw beleid voor waardevol nat natuurgebied. “We hopen dat de Groene Delle nu ook het statuut van beschermd natuurgebied krijgt. Dan zijn we pas echt gerust”. Maar eerst het feestje dus!

Zaterdag 19 september stelden de actievoerders van “De Ring” De Groene Delle centraal  tijdens hun wekelijkse wandeling op de ring.


Zondag 20 september was het genieten geblazen te midden van stoepkrijt, bellen blazen, witte linten, fietsers, skaters én de kajakclub met een bedankje van Greenpeace.


Dinsdagavond 22 september verzamelden de Dwaze Grootouders en Extinction Rebellion bij ’t Scheep in Hasselt (Limburgplein) om – onder het oog van de passerende raadsleden – finaal nog eens te klinken op de redding van de Groene Delle.

Grootouders Berte Ketelslegers, Liesbet Croughs en Maddie Smeets bedankten minister Demir, Unizo-baas Lodewyckx en alle actievoerders nog eens uitdrukkelijk voor hun inzet. Samen maakten ze van Groene Delle immers een heus kanteldossier.

 “We doen het eigenlijk voor de generaties na ons maar ook omdat we mensen zijn die vroeger al via sociale actie een aantal dingen hebben gedaan in onze jonge tijd”, zegt Maddie Smeets. “Maar behoud van Groene Delle of niet, we willen, ook in de toekomst, het acute van het klimaatprobleem onderstrepen, uit zorg, uit grote zorg.”  

Toen liet het Omroerkoor zich horen en volgde de 40.000 x dankuwel-toost!


Meer lezen en bekijken

 Vrt – Grootouders voor het Klimaat vieren behoud natuurgebied Groene Delle op het limburgplein in Hasselt

 Tvl – Actiefront viert feest voor behoud van Groene Delle

Hbvl – Bescheiden feestje voor Groene Delle

Het Nieuwsblad – Drie dagen feest omdat Groene Delle groen blijft

Website actiefront

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .