foto-fernando2-280x180 AA

Fernando Marzo

Het klimaatverhaal is echt niet alleen een bekommernis voor wie in Vlaanderen of Wallonië is geboren en getogen. Zeker niet. Getuige onze nieuwe Grootouders-ambassadeur Fernando Marzo, voorzitter van ACLI-Vlaanderen, de multiculturele koepelorganisatie voor volksontwikkeling en sociaal-culturele promotie in migrantengemeenschappen.

“Ik  ben in Italië, in Puglia om precies te zijn, geboren en getogen.  Goethe schreef in zijn boek “ Italiänische Reise” dat Italië “ de tuin van Europa was”. Helaas is het nu niet meer zo door verloedering en  onzorgvuldigheid en uitbuiting. Veel van  hetgeen Goethe zag  bestaat niet meer.
Mijn tweede leven is nu hier in  Vlaanderen, en ook hier gaan vele mooie plekken natuur verloren aan uitbuiting en verloedering; en ja, ik ben bezorgd, bezorgd dat mijn kleinkinderen niet meer zullen hebben wat wij gehad hebben, bezorgd dat milieu, natuur en vooruitgang voor sommigen moeilijk te verzoenen zijn. 


Ik wil  mij engageren opdat milieuzorg en natuurbehoud  ook een internationale dimensie  krijgen, voor natuur  en milieu bestaan geen grenzen. Vlamingen  met  andere roots zoals ik kunnen hier zeker een belangrijke  bijdrage leveren, ik denk  hier niet enkel aan mijn kleinkinderen maar ook aan alle senioren die niet  in staat zijn om zich te weren in deze  individualistische tijden!”

Met Dank

Fernando Marzo

Voorzitter ACLI-Vlaanderen vzw
Algemene Coördinatie
Personeelsbeleid
Sociale- en Welzijnszaken

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .