Frans Schotte

Frans Schotte

We zijn blij dat we Frans Schotte kunnen voorstellen als Ambassadeur van Grootouders voor het Klimaat.

Na zijn studie sociologie aan de KUL en aan de Vlerick Business School kwam hij in de zakenwereld terecht. Hij werkte in de metaalverwerking, bij uitgeverij Roularta en bij de textielwerkgeversfederatie voor hij de Standaard Boekhandel ging leiden (1984-2012).

Voetballiefhebbers weten natuurlijk dat Frans Schotte jarenlang voorzitter was van Cercle Brugge, en boekenliefhebbers weten dat hij 15 jaar De Gouden Uil voorzat, maar we kennen hem toch vooral als algemeen voorzitter (sinds 2011) van de Gezinsbond, de gezinsorganisatie waarmee hij al langer een band had. Dat blijkt ook uit zijn motivatie als ambassadeur voor onze beweging:

Voorzitter zijn van de Gezinsbond doe ik met veel overtuiging want de levenswandel van gezinnen ligt me nauw aan het hart. Een samenleving in evolutie brengt uitdagingen met zich mee. De gezinsorganisatie houdt bij gezinnen de vinger aan de pols. Wat hebben zij nodig en hoe kunnen we ervoor zorgen dat niemand uit de boot valt? Thema’s als gezinsinkomen, een goede combinatie werk en gezin, gezond opgroeien… staan hoog op onze agenda.

Om kinderen veilig en gezond te kunnen laten opgroeien, is er een kindnorm in het beleid nodig. Maatregelen die ook kinderen aanbelangen, moeten rekening houden met wat zij aankunnen en nodig hebben. Een kind is immers geen mini-volwassene. Ook in het klimaatbeleid is er een kindnorm nodig. De klimaatopwarming tegengaan, is een enorme uitdaging. Met onze kindnorm voor klimaat stellen wij een pakket aan maatregelen voor om SAMEN – beleid, industrie én gezinnen – de gevolgen van de klimaatopwarming tegen te gaan.

Mijn antwoord op de vraag om ambassadeur voor Grootouders voor het Klimaat te worden, lag dus voor de hand: ja, met veel overtuiging. De gevolgen van de klimaatopwarming mogen niet langer een hypotheek leggen op het welzijn van gezinnen, in het bijzonder dat van onze kinderen en kleinkinderen.

Welkom, Frans Schotte!

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .