MCA Hoboken AABB

Geen hoogbouw in Natuurgebied Hobokense Polder a.u.b.

Mocht je onderstaande oproep vooralsnog hebben gemist…

De Compagnie Maritime Belge wil kantoorgebouwen neerplanten op de oude BP-site, die als een eiland in de Hobokense Polder ligt.

De gevolgen voor de rust en het uitzicht in het prachtige natuurgebied Hobokense Polder, de groene long in het zuiden van Antwerpen, zullen immens zijn.  De ‘Maritieme Campus’ met zes kantoorgebouwen, waarvan twee met een hoogte van 48 tot 70 m, zijn gepland en dat op een belangrijke route voor trekvogels langs de Schelde. Er zouden tot 3000 werknemers ontvangen worden op een moeilijk bereikbare plaats. Dat zal leiden tot ernstige problemen met de mobiliteit en een bijkomende recreatieve druk uitoefenen op de Polder. Men wil er zelfs een heuse evenementen-plaza uitbouwen met horecazaken en feesten voor en door derden. Dat betekent licht- en geluidsoverlast voor de fauna in de Polder en voor de inwoners van de nabije Polderstad en van Burcht.

Dit bouwproject is in strijd met het GRUP (Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan) dat dergelijke concentratie van kantoren niet toelaat. Dat gaat men omzeilen door het in twee fasen op te splitsen en het RUP te laten aanpassen door de stad Antwerpen à la tête du client. Natuurpunt Hobokense Polder is daarom onderstaande petitie gestart. Ook de periode voor een online bezwaarschrift loopt nog.

De petitie is erg belangrijk en kan jouw steun goed gebruiken. Klik hier om meer te lezen en jouw naam toe te voegen .

Tot 20 februari 2021 kan je ook een online-bezwaarschrift indienen. Je vindt het hier, samen met bijkomende uitleg over het waardevolle natuurgebied dat wordt bedreigd en de ‘laatste groene vinger van Antwerpen’ is, die dreigt te worden afgehakt!

Bekijk hier ook het filmpje over het horrorscenario voor de natuur in Hoboken.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .