actie VELT GGO's AA

Geen nieuwe GGO’s in de EU – Steun de petitie van VELT en Bioforum nu meteen!

De Europese Commissie is van plan om sommige nieuwe GGO’s uit te sluiten van de bestaande Europese regels en ze dus toe te laten. Waarom? Omdat de biotechlobby zeer machtig is in de Europese besluitvormingsorganen en extra financieel gewin voorop stelt. Deze technieken kunnen echter gevaarlijker zijn dan de oude! VELT, Bioforum en verscheidene andere organisaties zijn van oordeel dat ook de nieuwe GGO’s gereguleerd moeten blijven, en dat voor de boerenlandbouw, onze gezondheid en die van de aarde.

Landbouw- en milieu organisaties in België en de rest van Europa lieten de Europese Commissie al weten dat er ook voor nieuwe GGO’s strikte regels moeten zijn! Waarom dat zo is, vind je in dit vimeo-filmpje. Laat ook jouw stem horen! Voer t.e.m. vrijdag 22/10 middernacht je bezwaarschrift in.

Dat is je gemakkelijk gemaakt met de kant-en-klare voorbeeldbrief van VELT en BIOFORUM. Je kunt hem naar believen veranderen of gewoon ondertekenen hier of hier!


Wil je weten waarom het vrij kunnen delen van zaaigoed voor kleine boeren van levensbelang is, bekijk dan dit filmpje van Broederlijk Delen over het delen van aardappel-zaaigoed in Bolivia.


Achtergrond informatie

Een open brief van Europese NGOs over waarom nieuwe GGOs gereguleerd moeten blijven hier

Aanbevelingen van een brede Vlaamse alliantie hier

Over hoe de industrie de Europese regelgeving voor GGOs onderuit tracht te halen hier

Analyse van Friends of the Earth Europe over hoe de Europese Commissie haar eigen regels brak om de industrie te helpen hier

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .