DSC07572_210826_GvhK_picknick_alg1

Groote Grootouders-picknick

Op donderdag 26 augustus verzamelden we met een 150-tal Grootouders in Fort 4 in Mortsel. Voor onze eerste fysieke samenkomst sinds corona had het weer wat droger gekund, maar dat was onze zorg niet. Hoewel in deze barre tijden de noodzaak van een probaat klimaatbeleid snel doorsijpelt in de samenleving, blijft helaas-helaas-helaas veel klimaat-activisme nodig, daarover zijn vriend en vijand het eens. Al was het maar wegens de extreme urgentie van de klimaatcrisis en de nood om de politieke actie aan te jagen. We durven er niet aan te denken dat de volgende klimaatconferentie een slag in het water zou kunnen worden.

Dan doet het deugd gelijkgestemden weer te zien, de aanstaande acties te overlopen en voor één keer gemoedelijk voor eigen kerk te preken. Fijn dus, dat enkele kranten dit toch nieuwswaardig vonden (zoals het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen).

Wie erbij was of het gemist heeft (de aanhang van de Grootouders is gelukkig véél groter dan die 150 aanwezigen) kan altijd nog enkele videootjes bekijken:

U hoort nog van ons!

Dennis las zijn gedichtje zelf voor


Foto’s: Liesbet Croughs

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .