Gilbert Raymaekers, voorzitter Vief en GvK-ambassadeur

Gilbert Raymaekers

We zijn verheugd dat Gilbert Raymaekers, voorzitter van Vief Nationaal, het seniorenknooppunt van de liberale mutualiteit, ambassadeur wordt van Grootouders voor het Klimaat.

Gilbert Raymaekers stond dertig jaar in het onderwijs in het buitenland (Congo en Duitsland). Terug in Vlaanderen, werd hij voorzitter van een verblijfcentrum voor jongeren. Daar kon hij zijn passie voor educatie en ontwikkeling naar een bredere context uitbreiden, en helpen om een veilige en inspirerende omgeving voor jongeren te creëren.

Na zijn pensioen verlegde hij zijn focus naar een andere vitale gemeenschap, de ouderen in onze samenleving, als landelijk voorzitter van Vief. Hij ondersteunt daarmee projecten die de levenskwaliteit van senioren verbeteren en een stem geven aan hun behoeften.

Diversiteit in de ouderenpopulatie vindt hij een belangrijk thema. Een goed doordacht inclusief beleid kan bijdragen aan een gezonde samenleving en ouderen kunnen een waardevolle rol spelen in alle domeinen, inbegrepen intergenerationele samenwerking en klimaatverandering.

Zijn motivatie om ambassadeur te worden van onze beweging formuleert hij zo:

Als grootouder ben ik doordrongen van de verantwoordelijkheid die we dragen om een duurzame erfenis achter te laten voor onze kleinkinderen, waardoor mijn bewustzijn werd vergroot over de ernstige uitdagingen waarmee de wereld wordt geconfronteerd als gevolg van klimaatverandering.
Daarom wil ik mijn ervaringen delen en een stem geven aan degenen die mogelijk niet gehoord worden. Mijn generatie heeft waardevolle lessen geleerd uit het verleden en heeft de verantwoordelijkheid om deze wijsheid door te geven, zodat we bruggen kunnen slaan tussen generaties, waarbij we, via ons project GensConnect jong en oud verenigen in een gezamenlijke inspanning om de gevolgen van klimaatverandering aan te pakken.
Samen kunnen we de druk uitoefenen die nodig is om duurzame beleidsmaatregelen te bevorderen en een krachtige stem te zijn voor de bescherming van ons milieu.
Laten we dus samenwerken, inspireren en verandering teweegbrengen.

Welkom, Gilbert Raymaekers!

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .