grijswijspuberJPvB_uit_169

‘Grijs, wijs en puber’ van Jean Paul Van Bendegem

Zowat een jaar geleden werd Jean Paul Van Bendegem overtuigd ambassadeur van de Grootouders voor het Klimaat. Een jaar en een kleine negentig lezingen later is hij als professor emeritus ‘nog actief’ in de ogen van collega’s en de samenleving. Over dat merkwaardige plots afgeschreven zijn, wat dat met een mens doet en de overeenkomst met wat pubers ervaren, schreef hij het intrigerende ‘Grijs, wijs en puber‘. Ouderen en jongeren vinden elkaar ‘over de tussengeneratie heen’. Ze kunnen beide vrijer denken dan die tussengeneratie. “De actieve loopbaan daartussen is gewoon even doorbijten.””Het lijkt er ook op dat ouderen meer vooruit dan achteruit kijken,” weet Van Bendegem. “Grootouders voor het Klimaat zijn daar een voorbeeld van. Ze komen op straat voor de toekomst van de planeet en van de kinderen.”

Benieuwd naar wat Van Bendegem nog meer in petto heeft? Lees dan hier hieronder het interview dat De Bond in zijn laatste nummer aan Van Bendegem wijdde. Het boek Grijs, wijs en puber verscheen op 5 mei 2020.


Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Senior op 1 oktober hield filosoof Van Bendegem een geestig pleidooi voor de ‘gerontoburgerlijke’ ongehoorzaamheid.Grijs, wijs en puber

Eén antwoord

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .