Groene-Delle-strip_169

Groene Delle rekent op je bezwaarschrift – lees ook de strip

Met minder dan een maand te gaan voor het einde van het openbaar onderzoek over de Groene Delle is het hoog tijd voor je bezwaarschrift! Als beloning heeft het Groene Delle front gezorgd voor een bewegwijzerde wandelroute. Je kan hier voortaan dus terecht zonder gids! En de Grootouders maakten een sprekende-bomen-strip!

Bezorgde Grootouders klommen inderdaad op hun ladders voor een heel bijzondere bijdrage, een complete GroeneDelle- strip, aangebracht op een centrale plek in de Groene Delle. Bekijk hier het filmpje van hun actie.


Dien je bezwaarschrift in (tot 7 augustus)

Er zijn héél veel bezwaarschriften nodig, hoe meer hoe liever !

Diende je nog geen Bezwaarschrift Groene Delle – officieel het GRUP Zolder Lummen-Zuid – in bij onze Vlaamse overheid? Doe het dan nu meteen!

Hoe doe je dat? Simpel. Je surft naar de website van de Groene Delle actiegroep. Daar vind je de pagina waarmee je rechtstreeks op het juiste adres bij de Vlaamse overheid je bezwaarschrift indient. De actiegroep geeft je een aantal argumenten waartussen je kan kiezen welke voor jou de belangrijkste zijn. Wil je liever eigen argumenten toevoegen, dat kan ook. Je klikt die argumenten aan of je vult ze in. Zet je gegevens erbij en klik op de knop ‘versturen’. Echt makkelijk dus.

Doe het nu, het is voor jou maar een minuutje van je tijd. Maar hoe meer bezwaarschriften er worden ingediend hoe beter voor De Groene Delle. 

Alvast bedankt ! 
Actiefront De Groene Delle

NB: Wil je op de hoogte blijven van de Groene Delle, dan kan je je op dezelfde pagina ook inschrijven voor de gratis nieuwsbrief over de acties en over het gebied.


Op 10 juli kwam er een welkome sprankel hoop voor de Groene Delle. Unizo Limburg laat weten dat het “geen industrie wil in de Groene Delle: “We moeten slimmer omgaan met open ruimte en natuur“. Dit zijn “plannen van tien jaar geleden maar ze groeiden uit tot een zoveelste symbooldossier.” Unizo vindt dat Limburg de ambitie moeten hebben om de meest duurzame provincie te worden. Dan betekent het geweer van schouder veranderen als het gaat over het innemen van open ruimte en het opofferen van natuur. De Groene Delle is bovendien als waterwinningsgebied – wetende dat we in de toekomst meer geconfronteerd gaan worden met droogte en waterschaarste – en ook als natuurgebied – denk aan het netwerk van wandelwegen in de provincie – van economisch belang. Dat aspect moet in het debat mee worden opgenomen.”


Wil je de niet te vervangen natuurwaarden van de Groene Delle nog eens op een rij, bekijk dan deze gidsbeurt van GvK Limburg.

Wil je nog eens horen welke andere percelen langs het Albertkanaal aangesneden kunnen worden voor industrie i.p.v. de 23 ha waardevol natuurgebied, dan toont dit filmpje je de belangrijkste van die percelen.

Wil je de standpunten van het Vlaams Gewest, de stad Hasselt en de bevolking op een rij, klik dan op de link hierboven.


De Grootouders voor het Klimaat publiceerden eerder al vijf berichten over het dossier en de acties rond de Groene Delle. Dat zijn:

Groene Delle 22 mei 2020

Groene Delle 11 juni 2020

Groene Delle 17 juni 2020 – Open brief stad Hasselt

Groene Delle 17 juni 2020 – 34.000 handtekeningen voor minister Demir – oproep bezwaarschrift, ook voor kinderen!

Groene Delle 25 juni 2020 – Dwaze Grootouders in actie


Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .