DSC_0094 klimaattram AA - uitgelichte foto

Grootouders inspireren op klimaatmars – Omdat elk tiende van een graad telt!

“Die Grootouders waren ronduit inspirerend voor ons allen vandaag!” Mooier kon het niet zijn, dit ferme compliment op X de avond van 3 december! Dat kwam natuurlijk niet uit de lucht vallen. Met drie trekkers van formaat – Jan Stel, Dirk Van der Roost en sinterklaas himself – én onder de ogen van de kersverse European Grandparents for Climate moesten we er wel staan! Dat deden we. Vanzelfsprekend!

Ambassadeur Jan Stel was maanden bezig om de Europese Grootouders voor het Klimaat bijeen te brengen in Brussel voor hun officiële start. Dat is glansrijk gelukt. De European Grandparents for Climate waren bovendien aangenaam verrast door de energie, creativiteit en vastberadenheid bij onze lokale groepen. Die spatte er dan ook af op de klimaatmars.


Onder leiding van Dirk Van der Roost hadden vier KLIEKS immers alles uit de kast gehaald.

GvK Antwerpen verblufte met hun klimaattram en hun pertinente oproep: “Eerlijk Klimaatplan? Meer bus en tram !” – Voor GvK-Antwerpen is de tram hét symbool van een rechtvaardige klimaattransitie. De omslag van auto naar openbaar vervoer, deelmobiliteit en fiets is immers één van de belangrijkste “werven” van de klimaattransitie. Het openbaar vervoer in Vlaanderen staat er heel slecht voor. We moeten er dringend meer in investeren! We moeten naar meer kwalitatieve en stipte trams en bussen voor iedereen, ook voor minder begoede en minder mobiele mensen, ook ouderen en jongeren.”


Ook in Limburg hameren ze op het belang van meer en betrouwbaar openbaar vervoer.


De letters van Lieve – ALLEEN MENSEN KUNNEN HET TIJ KEREN – sierden de Financiëntoren … tot het begon te sneeuwen.

De Bruggelingen stapten symbolisch achterwaarts, de richting van het Vlaamse Klimaatplan.


Bij de GvK RAP’pers ging het dan weer stevig voorwaarts onder leiding van Sinterklaas – blij dat hij de Spaanse temperaturen even achter zich kon laten – en van Dirk Van der Roost met zijn onafscheidelijke trompet. “Kei sterke teksten” was het unanieme oordeel bij de gelegenheidsrappers en koristen, onder wie ook Grands-Parents die met zwier “Wat willen wij? Que voulons-nous” meezongen. Ook medebetogers prezen de teksten. Wil u ze zelf nog eens zingen? U vindt ze hier. Wil u de rap nog eens doen, klik dan hier voor tekst en uitvoering.

Sinterklaas arriveert
Dirk in actie
RAP- en liedteksten

Nieuw: onze kleinkinderen met eigen hesje ‘Kleinkinderen voor het klimaat’Uiteraard zijn er nog veel meer foto’s van de klimaatmars van 3 dec. 2023. Je vindt ze hier.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .