Grootouders op kop

Grootouders op kop in nieuwe klimaatmars

Zo’n 800 betogers stapten en sprongen gisteren energiek en met de nodige decibels door Brussel. De Grootouders marcheerden op kop. Opnieuw maakten we samen met de jongeren duidelijk dat het ons menens is met een sociaal rechtvaardig klimaatbeleid. What do we want? Climate justice! Now! Yesterday, eigenlijk! Zo lang er zelfs van een klimaatbeleid die naam waardig geen sprake is, blijven we komen!

Op deze klimaatmars bijna een kwart witte hesjes. Wij maken wel degelijk een verschil! Opvallend minder schoolgaande jongeren dan voorheen ook, al tekenden een paar klassen wel degelijk present. Druk van scholen en ouders in het midden van een toetsenweek? Bij de studenten waren er nog geen studiezorgen. Zij gingen, liepen en scandeerden voluit!

Lieve grootouders, graag tot de volgend klimaatmars op vr. 29 november! Vertrekplaats is het Ladeuzeplein, Leuven. Save the date! We moeten met z’n allen immers nog een poosje volhouden!

Wat vandaag politiek niet haalbaar lijkt, is het morgen soms wel. Luister maar eens naar de rake uitleg van wetenschapsjournalist George Monbiot van The Guardian.

Wat betekent “system change, no climate change”? Ook dat legt George Monbiot rustig en duidelijk uit.

2 Antwoorden

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .