HermanVanGoethem__169

Herman Van Goethem

Waarom topambassadeur?

“Mijn generatie kijkt terug op een grote welvaartsgroei. Als vader van volwassen kinderen die de vleugels uitslaan ben ik echter bezorgd. Zoals ik me ook zorgen maak om de vele studenten aan mijn universiteit. Hoe zal de planeet er aan toe zijn, binnen dertig jaar en meer?

Daarom heb ik grote bewondering voor de jongeren die op straat komen voor het klimaat. Ze sensibiliseren, ze maken bewust, ze schudden wakker. Het is niet aan hen om oplossingen aan te reiken maar hun engagement is wel een aansporing aan politici, ondernemers, wetenschappers en burgers om samen de krachten te bundelen. En te bouwen aan een mooie toekomst. Voor iedereen.”

Vriendelijke groet

Herman Van Goethem
Jurist, historicus
Rector Universiteit Antwerpen 


Lees hier de bijdrage van Van Goethem n.a.v. de brandstichting in het toekomstig asielcentrum in Bilzen op 10 november 2019.

Eén antwoord

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .