ecotuin

Hilde Buysse toont biodiversiteit in haar ecotuin

In het Werversbos in de wijk Bethanie en in De Aard in de wijk Driehoek gooiden twee tuinen de deuren open. Hilde Buysse wil met haar tuin in het Werversbos aantonen hoe men iets kan ondernemen om de biodiversiteit te verbeteren. “Er moet iets worden gedaan, want het gaat met de jaren meer en meer achteruit”, zegt ze.

Mooi artikel op de website van Gazet Van Antwerpen op 4 juni met in de hoofdrol Hilde Buysse en haar ecologische tuin. Volgens Hilde zijn veel tuinen te strak en te saai. “Ze zijn in alle seizoenen quasi hetzelfde en trekken geen bijen en andere insecten meer aan. Dat beangstigt me. Ik ben lid van “Grootouders voor het Klimaat” en doe dit voor mijn kleinkinderen”, legt Hilde uit.

Hilde met haar bezoekers.
Hilde met haar bezoekers. — © Jan Brys

De Brasschaatse selecteert haar planten in functie van de bijen en andere insecten. Op die manier draag je bij aan de biodiversiteit. Zo zet ik bijvoorbeeld helmkruid omdat die plant ene bepaalde kever aantrekt. Ik heb ook waterpartijen om kikkers, salamanders en padden aan te trekken. Kinderen zijn daar gek op. Ik zet ook zo veel mogelijk enkelvoudige bloemen. Bloemen die gevuld zijn in een bolvorm zijn veel minder geschikt voor insecten. Alleen de Japanse duizendknoop kan je best bestrijden. Doe je dat niet, dan loop jet het risico dat die sterk overwoekert”, aldus Hilde die met toestemming van de gemeente 40 wilgen in haar straat heeft geplant. (jbr)

Wie tips nodig heeft voor meer ecotuin ? Contacteer onze tuincoach Hilde Buysse !

Foto : Jan Brys, redacteur Gazet Van Antwerpen

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .