IPCC 52nd session van start vandaag

Plenaire opening van de 52e sessie van het IPCC in Parijs door 8 tot 15 jarigen die hun artistieke expressie geven over hoe zij naar de klimaatverandering kijken.
Met dank aan JPascal van Yperseele die deze vergadering bijwoont.

Terwijl veel Europeanen er even tussenuit gaan, vergadert het IPCC vanaf vandaag en tot 28 februari in Parijs. Wetenschappers komen er samen om een belangrijk Klimaatveranderingsrapport, dat in 2022 wordt gepubliceerd, te bespreken en bij te sturen. Dat alles kadert natuurlijk in de afspraken die in 2015 gemaakt zijn ter gelegenheid van COP21, ook al in Parijs.

Enkele markante uitspraken tijdens de openingsbijeenkomst:

‘Klimaatverandering en milieu moeten beter ingebed worden in het onderwijs’ – Directeur-Generaal UNESCO mevr. A. Azoulay

‘In een wereld waarin sommigen de wetenschappelijke basis van de klimaatverandering ontkennen, benadruk ik dat de rol van het IPCC en de wetenschap essentieel zijn. Frankrijk zal het IPCC en zijn activiteiten blijven ondersteunen’ – Frans Minister Elisabeth Borne

‘De breuk in onze relatie met de natuur is de kern van veelvuldige problemen. We moeten daarom naar een nauwere samenwerking tussen het IPCC en IPBES (Intergovernmental Platform on Biodiversity and Ecosystem Services) – UN Environmental Program)

H.E. José Cassandra (São Tome & Principe), herhaalt ‘dat de klimaatverandering een existentiële bedreiging is voor een eiland als Principe, een Wereld Biosfeer Reservaat’.

De komende dagen zullen we een poging doen om dagelijks een korte impressie te geven van wat er daar allemaal besproken wordt.

Vandaag alvast hartelijk dank aan JPascal van Ypersele voor de berichten die we van zijn Twitteraccount geplukt hebben. Wist je dat JPascal van Ypersele ook ambassadeur is voor de Grootouders voor het Klimaat? Lees hier zijn motivatie : https://www.grootoudersvoorhetklimaat.be/jean-pascal-van-ypersele/

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .