Jacques Sprekend

Jacques van Gastel overleden

Jacques van Gastel, bestuurslid van de Grootouders voor het Klimaat is plots overleden. In het nog korte bestaan van onze vereniging heeft hij een bijzonder dynamische rol gespeeld. Hij is de architect van deze website, waarlangs we ook al meer dan 50 Nieuwsbrieven hebben kunnen versturen. Voor september was hij een communicatieplatform voor het bestuur aan het voorbereiden. Als ICT-ingenieur was dat een kolfje naar zijn hand. Jacques was bijzonder geduldig om anderen in te wijden in alle ICT-geheimen.
Op 6 augustus besprak hij nog mee de oprichting van een vzw voor onze vereniging.
Hij was zeer bezorgd om de klimaatcrisis en bezorgde ons geregeld alarmerende berichten uit de Britse kwaliteitskrant The Guardian. Op zondag 11 augustus signaleerde hij nog een stuk. Georges Monbiot toont daarin hoe de meest vervuilende industrieën ook de politiek aantasten. Onze eindredactrice Marleen De Vry verwerkte het op onze site.
De uitvaart vond plaats op woensdag 21 augustus in Mechelen. Heel wat Grootouders voor het Klimaat waren aanwezig op de afscheidsviering. Co-voorzitter Hugo Van Dienderen besloot zijn toespraak als volgt:
“Jacques, je was een bijzonder gedreven, competente en innemende mens.
We zijn blij jou gekend te hebben.
Om je te eren zullen we je strijd voort zetten.
Een strijd voor een leefbare toekomst voor jouw en alle kinderen en kleinkinderen, voor alle leven op deze unieke planeet.”

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .