Jan Renders

Jan Renders

Jan Renders werd bekend als algemeen voorzitter van het ACW, het Algemeen Christelijk Werknemersverbond (nu Beweging.net), van 2002 tot 2010. Daarna was hij voorzitter van het Vlaams Welzijnsverbond.

Grootouders voor het Klimaat is verheugd hem nu te kunnen aankondigen als GvK-ambassadeur. Hij schreef deze pertinente motivatietekst:

Klimaatproblematiek en ongelijkheid: dat zijn de grote sociale vraag­stukken van deze tijd. Wereld­wijd. De twee zijn intens met elkaar verbonden: de klimaat­crisis vergroot de bestaande ongelijk­heden. Zij die er het minst verantwoor­de­lijk voor zijn, lijden het hardst onder de gevolgen. Met het klimaat­vraag­stuk hebben we er een groot recht­vaardig­heids­vraag­stuk bij gekregen. Gelukkig neemt het bewustzijn toe dat het zo niet verder kan. Vooral jongeren – dat merk ik bij mijn klein­kinderen – zijn ervan overtuigd dat er ingrijpende maat­regelen nodig zijn. Het draag­vlak voor recht­vaardige duur­zaam­heid moet en zal vergroten. Dat moeten en willen wij -ouders en groot­ouders- aanmoedigen. En mee bewerkstelligen.

Hartelijk welkom, Jan Renders!

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .