Janine Bischop

Janine Bischops

Actrice Janine Bischops (79, jaja zegt ze zelf) is letterlijk van alle markten thuis. Noem KVS in Brussel, Vrijdag van Hugo Claus, Fakkeltheater in Antwerpen : overal Janine. Noem jeugdseries als Midas en Keromar, soaps als Thuis of Familie, series als Het Pleintje : Janine alom. Aan alles wat we hier nog vergeten zijn voegt ze nu nog één titel toe: ambassadeur voor Grootouders voor het Klimaat. Vanaf vandaag. “Ik loop voorop in betogingen als het moet” – hieronder haar motivatie.

Ja, met klimaat ben ik altijd al bezig geweest. Ik denk dan aan mijn kinderen, kleinkinderen en vooral achterkleinkinderen. Wat gaan die meemaken als ik “mijne kop” heb neergelegd ? Voor ons is het bijna gedaan, maar dan begint het voor hen… Als ik Dirk Draulans bezig hoor over het uitsterven van diersoorten, als ik lees over het kappen van de bomen in het Amazonewoud, de natuur die kapot gaat, al die rommel die in de zee gegooid wordt, dan vloek ik. Echt, dan vloek ik.

Ik bewonder Anuna De Wever en Greta Thunberg, ze doen het toch maar hé ? Dus ja, als mijn kleinkinderen of straks achterkleinkinderen me vragen om mee te betogen: vanop de eerste rij! En als ik in een interview in bijvoorbeeld Primo, Dag Allemaal of eender waar Grootouders voor het Klimaat en mijn engagement daarin kan vermelden: zeer graag !

Welkom, Janine Bischops!


Foto : Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .