JulGeeroms_169

Jul Geeroms

Jul Geeroms, in december 2019 al weer 10 jaar voorzitter van de Vlaamse Ouderenraad, wordt ambassadeur voor de Grootouders voor het Klimaat! En dat na een mooie carrière als onderzoeker, onder meer bij het HIVA aan de KULeuven en (tot 2007) als algemeen secretaris van bij OKRA. Zijn statement is, alvast voor zijn kleinkinderen en voor de Grootouders, een mooi compliment!

“Zeven kleinkinderen. Ik zie ze doodgraag. Daarom hoop ik dat ze samen met hun generatiegenoten kunnen opgroeien en ouder worden in een leefbare wereld. Een wereld waarvan de leefbaarheid bedreigd wordt door de gevolgen van de klimaatverandering. 

Vele jongeren willen en zullen dit probleem aanpakken. Ik steun hen ten volle, samen met de grootouders voor het klimaat.

Als voorzitter van de Vlaamse Ouderenraad verwelkom ik dit initiatief. Deze nieuwe beweging is immers een uiting van wat de Vlaamse Ouderenraad wil bevorderen: actief ouder worden. Niet te verwarren met het niet realistische streven om zo lang als mogelijk jong te blijven. Actief ouder worden is zo lang mogelijk de regie over het eigen leven in handen houden en zich op een af andere manier blijven engageren voor een betere samenleving. Van de zorg voor de kleinkinderen over vrijwilligerswerk allerhande tot actie voor een beter klimaat. Samen met andere generaties. De grootouders voor het klimaat scoren op al deze vlakken. Bravo!”

Jul Geeroms

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .