Kathy Lindekens

Kathy Lindekens

Kathy Lindekens, Ambassadeur voor Grootouders voor het Klimaat, is bekend van radio en tv, als politica en als gezicht van veel maat­schappelijk relevante initiatieven, zoals haar baan­brekende radio­programma voor kinderen Van Kattekwaad tot Erger (Radio 1) en de benefietactie Kom op tegen Kanker, die ze oprichtte. Als Antwerpse politica (Vlaams Parlement 1995-1999, senator 1999-2001, schepen van Onder­wijs in Antwerpen 2001-2003) lag ze aan de basis van, onder meer, het Kinder­rechten­commissa­riaat en het Vlaams Fonds voor de Letteren. Van Bednet, dat afstandonderwijs voor zieke kinderen faciliteert (en #pyjamadag lanceerde) is ze nog altijd voorzitter. Bij de VRT stuurde ze tot aan haar pensionering diverse jongeren­projecten aan.

Aan engagement ontbreekt het haar dus niet gauw en het thema ‘jongeren’ is nooit ver weg. Het verbaast dus niet dat ze Grootouders voor het Klimaat actief wil steunen. Dit is haar motivatie om onze Ambassadeur te worden:

Als jongerenadviseur en kinderrechtenbehoeder heb ik altijd naast de kinderen en jongeren in de samenleving gestaan. Met het klimaatprobleem staat hun toekomst op het spel. Onze generatie moet mee helpen omdraaien waar we in het verleden collectief gefaald hebben. We moeten dat voor onze kinderen en (toekomstige) kleinkinderen doen, maar ook voor de hele samenleving en de gezondheid van ons allen. Jongeren wijzen ons daar de weg. We staan op een kruispunt in de geschiedenis. Alles kan nog als we nu, samen met hen, wijzer de toekomst ingaan.

Welkom, Kathy Lindekens!

Overigens, op 1 januari 2023 las Kathy haar ‘omgekeerde’ nieuwjaarsbrief. Bekijk hem!

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .