School-pledge-A4-300x212 Klimaatalarm

Klimaatnoodtoestand op school

Teachers for Climate roepen schoolbesturen op om n.a.v. de klimaattop in New York de klimaatnoodtoestand uit te roepen. Ze vragen alle scholen om op 26 september om 12u05 tegelijk de alarmbel te laten klinken. Ze stelden daarvoor een brief op en vragen leerlingen en grootouders om die naar het schoolbestuur te sturen met de vraag om de klimaattoestand uit te roepen in hun school! Dat kan eenvoudig met enkele muisklikken op https://brieven.teachersforclimate.be/. De Teachers for Climate stuurden de brief uiteraard zelf ook naar alle scholen.

In die brief roepen de Teachers for Climate op tot twee engagementen:

1.”Maak in de klimaatstrijd je voorbeeldrol als school waar! Onderteken met je school een “Climate Emergency Declaration”(CED)! In deze verklaring geef je aan dat jouw school zich bewust is van de noodzaak om snel te handelen om het klimaat leefbaar te houden. Zodra je de ondertekende CED doorstuurt en je je actieplan inlevert, wordt je school op de kaart gezet met alle andere actieve scholen. Ook worden je acties gepubliceerd om anderen te inspireren. Dit is goed voor de uitstraling van de school en het kan op termijn behoorlijke financiële besparingen opleveren!”

2. Luid de schoolbel op twee momenten dit najaar. – Op 26 september 2019 tijdens de Global Action Week vragen we alle scholen om gelijktijdig de schoolbel te luiden om 12.05 u. – Op 8 november 2019 luiden we de bel opnieuw in de aanloop naar de COP25 in Chili.

Beide events kan je vinden op Facebook: https://www.facebook.com/events/2645176962200106/ , https://www.facebook.com/events/355751501755030/.

Reactie toevoegen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met * .